Vinkki saumurin langoitukseen - Kaavatar

Vinkki saumurin langoitukseen

Jos sinulla on saumuri ja ompelet monen värisiä kankaita, niin saatat joskus olla tilanteessa jossa sinulla ei ole oikean väristä lankaa. Itse pohdin alussa usein minkä sävyisiä saumurinlankoja hankkisin, jotta voisin mahdollisimman tehokkaasti käyttää kyseiset langat. Sekä myönnettäköön, että harvemmin vaihdan langat saumuriin jos vain on mahdollista kiertää tämä ja nopeuttaa näin vaatteiden valmistumista. Ompelulaneilta nappasin mukaan todella näppärän vinkin, jonka nyt haluan teille jakaa. Sen avulla ompelujäljestä tulee taas asteen verran ammattimaisempaa ilman, että lankavarastosi paisuu hallitsemattomasti.

Jos sinulla esimerkiksi on musta kangas, jonka nurja puoli on valkoinen…niin mitä lankaa käytät? Musta lanka ei irvistä saumoista esiin, mutta nurjalla puolella se näkyy todella hallitsevasti. Tälläisen kankaan ompelen nykyään niin, että vaihdan vain ensimmäisen vasemmalla olevan langan saumuriin. Se lanka näkyy eniten kankaan oikealla puolella. Näin teen myös yksiväristen kanssa, jotta saumat ovat mahdollisimman siistit.

Langat voi myös laittaa niin, että langoittaa ensimmäisen vasemmalta ja viimeisen oikealta. Tällöin eriväriset langat tulevat eri puolille saumaa. Tällä tavalla saat esimerkiksi kaksiväriset kappaleet yhdistettyä mahdollisimman siistin näköisesti yhteen. Tätä kikkaa käytän erityisesti silloin kun ompelen mustavalkoisia kankaita yhteen.

Näillä parilla vinkillä saat näppärästi tehtyä paremman näköistä jälkeä ja tämä nopeuttaa vaatteiden valmistumista.  Huomaan hanakammin tarttuvani samalla ompelukerralla erivärisiin kankaisiin, sillä langoittaminen on näin näppärää. Suosittelen kokeilemaan!

Jätä kommentti

Kirjoita viestisi tähän: