Baby Born nukelle uudet vaatteet - Kaavatar

Baby Born nukelle uudet vaatteet

Baby Bornin hoitaminen on meidän perheessämme kova sana. Molemmat tytöistä syöttävät, halaavat ja kantelevat vauvoja pitkin kotia.  Lapset rakastavat pukea vauvanukkeja yhä uudestaan ja uudestaan. Äitinä saan toki olla tässä paljon apuna, sillä pienempi ei vauvoja vielä osaa pukea. On mukavaa yhdessä miettiä millaisia asuja vauvoille laitetaan päälle. Onko luvassa vaikkapa juhlat johon nuket saavat mekot päälle vai kylvetäänkö vain ilman vaatteita?

Leikkimisen määrä kasvaa selkeästi, kun vauvanukeille on uutta vaatetta päälle. Joten lähdin kaavoittamaan niille erilaisia asuja ja tässä niistä ensimmäinen. Frillamekko on näyttävän näköinen ja helppo ommeltava, sekä pienillä kangasmuutoksilla siitä saa nukeille arkisemman asun. Lapsilla on helppo pukea housut nukelle, koska niissä on resorit vyötäröllä ja jaloissa. Ja kun kokonaisuuden kruunaa rusettipannalla on vauva valmis juhlimaan.

Meidän nukkemme on saanut jo hyvin vaatteita, sillä näihin vaatteisiin saa hyvin uppoamaan ihanat kangastilkut joita ei malta heittää pois. On myös hauskaa katsoa kun lapsi leikkii nuken kanssa samoissa vaatteissa ja lapsestakin on mukavaa ”samistella” vauvansa kanssa. Näitä nukenvaatteita olen surutta pessyt pesukoneessa ja rummuttanut kuivausrummussa, kun niihin tahroja on ilmestynyt. Sen vuoksi ei haittaa vaikka lapsi leikkii nukkensa kanssa maalaamista tai muuta sotkuista leikkiä. Jotkut aiemmin ostetut vaatteet eivät ole kestäneet pesukonetta, vaan niiden koristeet ovat irronneet. Se on aikamoisen vaarallista, jos pieni lapsi pystyy irrottamaan koristeina olleita helmiä pois vaatteista. Sen vuoksi nämä kannattaa pitää simppeleinä.

Nyt sinullakin on mahdollista ommella vauvanukelle uudet vaatteet ja parastahan on, että kaavat on netissä. Voit siis heti tilattuasi tulostaa kaavat ja aloittaa ompelun. Kaavat ovat isommalle nukelle, joka on päästä varpaisiin noin 43cm pitkä. Vaatteet käyvät siis muillekin vauvanukeille, kuin Baby Bornille. Kaavat ovat yksinkertaiset ja niiden mukana tulee selkeät kuvalliset ohjeet, jotta aloittelijakin onnistuu. Et tarvitse alkuun kuin ompelukoneen ja vähän kangasta, esimerkiksi vanha paitakin käy.

Olisiko nyt aika piristää lasta ja hänen leikkejään uusilla vaatteilla vauvanukelle?

Voit ostaa kaavan tästä:

Kyllä, haluan tilata kaavan

 

 

Jätä kommentti

Kirjoita viestisi tähän: